Darwin művei on-line:

A fajok eredete magyarul
A Typotex Kiadó gondozásában megjelent új fordítás ingyenesen elérhető a Neumann János Digitális Könyvtárban.

The Complete Work of Charles Darwin Online
A Cambridge Egyetem projektje keretében 2009-ig (Darwin 200. születésnapjára) Charles Darwin összes műve ingyenesen elérhető lesz angol és német nyelven. Fő művei már jelenleg is elérhetőek az oldalról.

Kapcsolódó lap.hu oldalak:

Charles Darwin.lap.hu
Charles Darwin angol természettudós, az evolúcióelmélet kidolgozója. Legismertebb műve, A fajok eredete mellett több könyve is olvasható magyar nyelven. Nevéhez kötődik a Darwin-nap ünnepe, melynek oldalán jelenleg is jársz.

Richard Dawkins.lap.hu
Richard Dawkins etológus, evolúcióbiológus, ismeretterjesztő író. Széleskörű ismertségre Az önző gén című könyvével tett szert. A biológia mellett a tudomány szépségéről, az áltudományokról, valamint a tudomány és a vallás kapcsolatáról jelentek meg írásai.

Daniel Dennett.lap.hu
Daniel C. Dennett napjaink egyik legismertebb filozófusa, Dawkins mellett a neodarwinizmus legillusztrisabb képviselője. Magyarul is megjelent publikációi az evolúció, a tudatosság és az intencionalitás témakörét járják körül.

Evolúció.lap.hu
A biológiai evolúció mellett a lap betekintést enged az evolúciós programozásba, a memetikába, az asztrobiológiába, a neurális darwinizmusba, valamint régebbi, mára már megcáfolt elméletekbe is.

Evolúciós pszichológia.lap.hu
Az evolúciós pszichológia az emberi gondolkodás és viselkedés evolúciós hátterével foglalkozik. A téma általános bemutatásán és a kapcsolódó linkek feltüntetésén túl a lap által érintett témák: párkapcsolatok, szülők, egyén és csoport, tudat, kultúra, vallás, pszichopatológia, evolúciós orvostudomány.

Szkeptikus.linky.hu
Az oldal az áltudományok, babonák, tévhitek és átverések ellen kívánja felvértezni az olvasót. Az asztrológia, az ufóhit, az alternatív gyógyászat és hasonló témák mellett az oldal a minden évben megtartott szkeptikus konferenciákkal kapcsolatos linkeknek is otthont ad.

További olvasnivalók:

Szabadgondolkodó
Tudományos ismeretterjesztéssel, szkepticizmussal, naturalizmussal, ateizmussal valamint a Harmadik kultúrával foglalkozó portál.

Sulinet - Evolúció
A Sulinet oldalának evolúcióval foglalkozó részlege érdekes cikkekkel.

Origo Tudomány
Friss hírek és cikkek a természettudományok és a társadalomtudományok mezejéről.

Evolúció és revolúció
A minden évben megtartott székesfehérvári Szkeptikus Konferencia 2006-os témája az evolúció volt. Az oldalon az előadások videófelvétele is letölthető.

Képgyűjtemények:

Charles Darwin
Szabadon felhasználható fényképek és művészeti alkotások Darwinról és munkáiról.

Evolúció
Szabadon felhasználható képek az evolúcióval és más hozzá fűződő témakörökkel kapcsolatban.

© 2007-2009