Matt Ridley: Génjeink - Egy faj önéletrajza 23 fejezetben

A könyv fejezetei egy-egy kromoszóma ürügyén egyes génekről és a mögöttük húzódó orvosi, társadalmi, emocionális kérdésekről szólnak.

A szerző, Matt Ridley lelkesen szereti a tudományt, szereti a genetikát, tanít és mesél, érzékelteti a holnap lehetőségeit, a holnapután szélesedő perspektíváját.

Az új évszázad vélhetően legjelentősebb tudományos felfedezése, az emberi genetikai állományt tartalmazó 23 kromoszómapár feltérképezése majdnem annyi kérdést vet fel, mint amennyire válasszal szolgál. Kérdéseket, amelyek mélyrehatóan fogják megváltoztatni a betegségekkel, élettartammal vagy a szabad akarattal kapcsolatos gondolkodásmódunkat. Kérdéseket, amelyek hatással lesznek további életünkre.

A Génjeink egyedülálló bepillantást nyújt e hihetetlen, igazi áttörést jelentő eredmények rejtelmeibe. Matt Ridley minden egyes kromoszómapárról egy-egy újonnan felfedezett gént ragad meg, és rajtuk keresztül részletes képet fest fajunk és őseink történetéről, az élet hajnalától a jövő gyógyászatának lehetőségeiig. A Huntington-kórtól a daganatos betegségekig, a génterápia alkalmazási lehetőségeitől a fajnemesítés rémképéig Ridley sorra veszi azokat a tudományos, filozófiai és etikai kérdéseket, amelyek a genetikai állomány feltérképezésének eredményeként merülnek fel.

Ez a könyv megvilágítja, hogy mit jelenthet e tudományos mérföldkő nekünk és gyermekeinknek, és mit jelent az egész emberiségnek.

Kiadó: Akkord Kiadó
Fordította: Dr. Huszár Tamás, Simon Tamás
Terjedelem: 367 oldal
ISBN: 963780336X
Ára: 2500 Ft


Kapcsolódó link:
Matt Ridley-ről bővebben

Vissza a könyvajánlatokhoz...

© 2007-2009